Psst…
ken jij de 2 vuistregels eigenlijk?

Weet je ook waarom de vuistregels zo belangrijk zijn?

Er zijn meerdere dode hoeken rondom de vrachtauto. In het plaatje hiernaast zie je ze in het roze.

Wanneer je in een van deze gebieden staat of fietst, kan de chauffeur jou niet zien. Een ongeluk is dan zo gebeurd! Blijf daarom altijd rechts en ruim achter de vrachtauto.

wist je dat...

...een vrachtauto tot wel 19 meter lang kan zijn en wel 50.000 kg kan wegen?
...een vrachtautochauffeur niet meer dan 9 uur per dag mag rijden?
...een vrachtauto op de Nederlandse snelwegen maximaal 80km per uur mag?

Volg ons ook op social media

voor nieuwstjes, spelletjes, quizzes en natuurlijk onze vlogs met tips over hoe je veilig kunt deelnemen aan het verkeer.

Wil jij de les ook bij jou op school?

Vul het formulier hieronder in. 

19

Zorg ervoor dat je ALTIJD: 1⃣ Rechts en ruim achter de vrachtauto blijft 2️⃣ Minimaal drie meter afstand van de vrachtauto houdt Had jij het goed?🧐 #dodehoek #verkeersvraag #veiligopweg 👍 👏 👍 👏 👍 Like en volg ons op Instagram, Facebook en Youtube voor de leukste verkeersweetjes en toffe quizjes!

17

Het is weer tijd voor een verkeersvraag! Weet jij wat dit bord betekent? A. verboden voor voertuigen die te hoog zijn B. verboden voor voertuigen met een gevaarlijke lading C. gesloten voor voertuigen die te zwaar zijn Vertel ons jouw antwoord. #weerwatgeleerd #verkeersvraag #veiligopweg 🚚 🚛 🚚 🚛 🚚 Like en volg ons op Instagram, Facebook en Youtube voor de leukste verkeersweetjes en toffe quizjes!

26

Het is weer maandag! Tijd voor het antwoord op de #verkeersvraag! Dit bord is een verbodsbord voor vrachtauto’s. Het betekent "verboden voor voertuigen die, met inbegrip van de lading, hoger zijn dan op het bord is aangegeven". Antwoord A dus! #veiligopweg #antwoord #weerwatgeleerd 📏 📐 📏 📐 📏 Like en volg ons op Instagram, Facebook en Youtube voor de leukste verkeersweetjes en toffe quizjes!

22

Wat weet jij van laden en lossen 🤓 Wie doet het goed? Wat denk jij? #vrachtauto #ladenenlossen #veiligopweg #vraag 🚛 🚚 🚛 🚚 Like en volg ons op Instagram, Facebook en Youtube voor de leukste verkeersweetjes en toffe quizjes!

22

Tijd voor het antwoord op de verkeersvraag: Milo doet het goed! #vrachtauto #ladenenlossen #veiligopweg #antwoord #vowcorina 🚛 🚚 🚛 🚚 Like en volg ons op Instagram, Facebook en Youtube voor de leukste verkeersweetjes en toffe quizjes!

16

Een fietshelm dragen In Nederland is niet verplicht maar helpt wel bij het voorkomen van letsel. #eyeopener #stelling #veiligopweg #antwoord 🚴‍♂ ⛑ 🚴‍♂ ⛑ Like en volg ons op Instagram, Facebook en Youtube voor de leukste verkeersweetjes en toffe quizjes!