Psst…
ken jij de 2 vuistregels eigenlijk?

Weet je ook waarom de vuistregels zo belangrijk zijn?

Er zijn meerdere dode hoeken rondom de vrachtauto. In het plaatje hiernaast zie je ze in het roze.

Wanneer je in een van deze gebieden staat of fietst, kan de chauffeur jou niet zien.Β Een ongeluk is dan zo gebeurd! Blijf daarom altijd rechts en ruim achter de vrachtauto.

wist je dat...

...een vrachtauto tot wel 19 meter lang kan zijn en wel 50.000 kg kan wegen?
...een vrachtautochauffeur niet meer dan 9 uur per dag mag rijden?
...een vrachtauto op de Nederlandse snelwegen maximaal 80km per uur mag?

Volg ons ook op social media

voor nieuwstjes, spelletjes, quizzes en natuurlijk onze vlogs met tips over hoe je veilig kunt deelnemen aan het verkeer.

Wil jij de les ook bij jou op school?

Vul het formulier hieronder in.Β 

22

Tijd voor het antwoord op de verkeersvraag: Milo doet het goed! #vrachtauto #ladenenlossen #veiligopweg #antwoord #vowcorina πŸš› 🚚 πŸš› 🚚 Like en volg ons op Instagram, Facebook en Youtube voor de leukste verkeersweetjes en toffe quizjes!

16

Een fietshelm dragen In Nederland is niet verplicht maar helpt wel bij het voorkomen van letsel. #eyeopener #stelling #veiligopweg #antwoord πŸš΄β€β™‚ β›‘ πŸš΄β€β™‚ β›‘ Like en volg ons op Instagram, Facebook en Youtube voor de leukste verkeersweetjes en toffe quizjes!

17

Het is weer tijd voor een verkeesvraag. Weet jij wat dit bord betekent? A. gesloten voor voertuigen die met inbegrip van de lading, hoger zijn dan op het bord is aangegeven? B. gesloten voor voertuigen met bepaalde gevaarlijke lading? C. gesloten voor voertuigen waarvan de aslast hoger is dan op het bord is aangegeven? Vertel het ons! #deleukstelesvannederland #veiligopweg #vrachtwagen #vrachtauto #veiligverkeer 🚚 πŸš› 🚚 πŸš› 🚚 Like en volg ons op Instagram, Facebook en Youtube voor de leukste verkeersweetjes en toffe quizjes!

22

Het is maandag! Tijd voor het antwoord op de verkeersvraag: wat betekent dit bord?! Het goede antwoord is... B! Had jij het goed? #weerwatgeleerd #deleukstelesvannederland #dodehoekles #verkeersvraag 🚲 🚚 🚲 🚚 🚲 Like en volg ons op Instagram, Facebook en Youtube voor de leukste verkeersweetjes en toffe quizjes!

15

Je smartphone op de fiets vasthouden mag niet meer. Je kan er een boete voor krijgen. #appverbod #appverbodopdefiets #appen #fiets #multitasking #dodehoek #veiligopweg #deleukstelesvannederland⁣ #groep7 #groep8 ⁣🚲⁣ β£πŸ“±β£ ⁣🚲⁣ β£πŸ“±β£ ⁣Like en volg ons op Instagram, Facebook en Youtube voor de leukste verkeersweetjes en toffe quizjes!

18

Voor de fietsers die hun hond meenemen: Dat asfalt wordt ontzettend heet! Let er op dat die vriendelijke viervoeter zijn pootjes niet verbrand! Want deze week wordt het lekker warm! 🐢 🌞 🐢 🌞 #veiligverkeer #snelheid #werkenaandeweg #verkeersbord #verkeersveiligheid #fietsen #verkeer #onderwegnaarschool #deleukstelesvannederland #veiligverkeer #dodehoek #dodehoekles #verkeersveiligheid #fietsen #verkeer #onderwegnaarschool #deleukstelesvannederland #groep7 #groep8 #hittegolf #hitte #zon #hond