Klassikaal de theorie
buiten de praktijk!
Previous
Next

Hoe werkt de verkeersles?

Eén van onze lesgevers komt met de vrachtauto naar school toe. De lesgever verzorgt de les van begin tot eind met hulp van de leerkracht of verkeersouder. De les begint  klassikaal: de groep kijkt eerst naar een speelse lesfilm waarin zij kennismaken met onze vloggers Firy en Milo. Zij leren de kinderen door middel van twee vuistregels hoe zij veilig op verkeerssituaties kunnen inspelen. De lesgever ondersteunt deze film met uitleg.

Daarna neemt de lesgever een deel van de klas mee naar de vrachtauto. Elke groep bestaat uit maximaal 10 kinderen en is ongeveer 20 minuten bij de vrachtauto. De andere groep gaat in het lokaal aan de slag met creatieve, offline minigames. Buiten testen de kinderen hun zojuist opgedane kennis in de praktijk. Ook krijgen zij een kijkje in de cabine. Hier leren kinderen wat een vrachtautochauffeur wel – en nog belangrijker – niet kan zien achter het stuur!

Wat heb je nodig voor de les?

  • 100 minuten in je lesrooster
  • een ruime parkeerplaats voor de vrachtauto (minimaal 20 meter lang)
  • een extra juf, meester of hulpouder
  • en natuurlijk een enthousiaste groep leerlingen

Goed om te weten:

De lessen bieden wij geheel gratis aan!

Ontmoet onze hoofdrolspelers:

Hoi! ik ben milo

Ik ben 17 jaar oud en hard bezig met het halen van mijn rijbewijs. Ook game ik graag met mijn vrienden. Ik vind het super tof om ambassadeur van Veilig op Weg te zijn. Je kunt Firy en mij zien in de lesfilm, op de enige echte Veilig op Weg vrachtauto én natuurlijk online op onze social media kanalen!’

Hallo! Ik ben Corina

Ik ben één van de lesgevers van de Veilig op Weg les. Ik vind het belangrijk om kinderen te laten zien hoe ze zich veilig kunnen gedragen rondom een vrachtauto. En ik vind het super dat ik dat met Veilig op Weg kan doen. Want we willen allemaal veilig de weg op kunnen, toch? Mijn motto is dan ook: iedereen veilig thuis!

En ik ben Firy

Ik ben 16 jaar oud en dol op dansen, zingen en Instagram foto’s maken! Dat ik ambassadeur van Veilig op Weg ben, maakt mij heel erg trots. Ik vind het belangrijk om mensen te helpen om zo de wereld een stukje mooier te maken. En dat is precies wat we doen met Veilig op Weg! Samen maken we het verkeer in Nederland veilig voor iedereen!

Veilig op Weg is een initiatief van Transport en Logistiek Nederland in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland.

Daarnaast kunnen wij niet bestaan zonder onze sponsoren:

Al meer dan 5000 scholen hebben de les aangevraagd!

Hieronder lees je wat andere scholen van de verkeersles vinden.

Wil jij de les bij jou op school?

Vul het formulier hieronder in. 

Volg ons ook op social media

voor nieuwstjes, spelletjes, quizzes en natuurlijk onze vlogs met tips over hoe je veilig kunt deelnemen aan het verkeer.