Klassikaal de theorie
buiten de praktijk!

Hoe werkt de verkeersles?

Eén van onze lesgevers komt met de vrachtauto naar school toe. De lesgever verzorgt de les van begin tot eind met hulp van de leerkracht of verkeersouder. De les begint  klassikaal: de groep kijkt eerst naar een speelse lesfilm waarin zij kennismaken met onze vloggers Firy en Milo. Zij leren de kinderen door middel van twee vuistregels hoe zij veilig op verkeerssituaties kunnen inspelen. De lesgever ondersteunt deze film met uitleg.

Daarna neemt de lesgever een deel van de klas mee naar de vrachtauto. Elke groep bestaat uit maximaal 10 kinderen en is ongeveer 20 minuten bij de vrachtauto. De andere groep gaat in het lokaal aan de slag met creatieve, offline minigames. Buiten testen de kinderen hun zojuist opgedane kennis in de praktijk. Ook krijgen zij een kijkje in de cabine. Hier leren kinderen wat een vrachtautochauffeur wel – en nog belangrijker – niet kan zien achter het stuur!

Wat heb je nodig voor de les?

  • 100 minuten in je lesrooster
  • een ruime parkeerplaats voor de vrachtauto (minimaal 20 meter lang)
  • een extra juf, meester of hulpouder
  • en natuurlijk een enthousiaste groep leerlingen

Goed om te weten:

De lessen bieden wij geheel gratis aan!

Ontmoet onze hoofdrolspelers:

Hoi! ik ben milo

Ik ben 17 jaar oud en hard bezig met het halen van mijn rijbewijs. Ook game ik graag met mijn vrienden. Ik vind het super tof om ambassadeur van Veilig op Weg te zijn. Je kunt Firy en mij zien in de lesfilm, op de enige echte Veilig op Weg vrachtauto én natuurlijk online op onze social media kanalen!’

Hallo! Ik ben Corina

Ik ben één van de lesgevers van de Veilig op Weg les. Ik vind het belangrijk om kinderen te laten zien hoe ze zich veilig kunnen gedragen rondom een vrachtauto. En ik vind het super dat ik dat met Veilig op Weg kan doen. Want we willen allemaal veilig de weg op kunnen, toch? Mijn motto is dan ook: iedereen veilig thuis!

En ik ben Firy

Ik ben 16 jaar oud en dol op dansen, zingen en Instagram foto’s maken! Dat ik ambassadeur van Veilig op Weg ben, maakt mij heel erg trots. Ik vind het belangrijk om mensen te helpen om zo de wereld een stukje mooier te maken. En dat is precies wat we doen met Veilig op Weg! Samen maken we het verkeer in Nederland veilig voor iedereen!

Al meer dan 5000 scholen hebben de les aangevraagd!

Hieronder lees je wat andere scholen van de verkeersles vinden.

Wil jij de les bij jou op school?

Vul het formulier hieronder in. 

Volg ons ook op social media

voor nieuwstjes, spelletjes, quizzes en natuurlijk onze vlogs met tips over hoe je veilig kunt deelnemen aan het verkeer.

19

Zorg ervoor dat je ALTIJD: 1⃣ Rechts en ruim achter de vrachtauto blijft 2️⃣ Minimaal drie meter afstand van de vrachtauto houdt Had jij het goed?🧐 #dodehoek #verkeersvraag #veiligopweg 👍 👏 👍 👏 👍 Like en volg ons op Instagram, Facebook en Youtube voor de leukste verkeersweetjes en toffe quizjes!

17

Het is weer tijd voor een verkeersvraag! Weet jij wat dit bord betekent? A. verboden voor voertuigen die te hoog zijn B. verboden voor voertuigen met een gevaarlijke lading C. gesloten voor voertuigen die te zwaar zijn Vertel ons jouw antwoord. #weerwatgeleerd #verkeersvraag #veiligopweg 🚚 🚛 🚚 🚛 🚚 Like en volg ons op Instagram, Facebook en Youtube voor de leukste verkeersweetjes en toffe quizjes!

26

Het is weer maandag! Tijd voor het antwoord op de #verkeersvraag! Dit bord is een verbodsbord voor vrachtauto’s. Het betekent "verboden voor voertuigen die, met inbegrip van de lading, hoger zijn dan op het bord is aangegeven". Antwoord A dus! #veiligopweg #antwoord #weerwatgeleerd 📏 📐 📏 📐 📏 Like en volg ons op Instagram, Facebook en Youtube voor de leukste verkeersweetjes en toffe quizjes!

22

Wat weet jij van laden en lossen 🤓 Wie doet het goed? Wat denk jij? #vrachtauto #ladenenlossen #veiligopweg #vraag 🚛 🚚 🚛 🚚 Like en volg ons op Instagram, Facebook en Youtube voor de leukste verkeersweetjes en toffe quizjes!

22

Tijd voor het antwoord op de verkeersvraag: Milo doet het goed! #vrachtauto #ladenenlossen #veiligopweg #antwoord #vowcorina 🚛 🚚 🚛 🚚 Like en volg ons op Instagram, Facebook en Youtube voor de leukste verkeersweetjes en toffe quizjes!

16

Een fietshelm dragen In Nederland is niet verplicht maar helpt wel bij het voorkomen van letsel. #eyeopener #stelling #veiligopweg #antwoord 🚴‍♂ ⛑ 🚴‍♂ ⛑ Like en volg ons op Instagram, Facebook en Youtube voor de leukste verkeersweetjes en toffe quizjes!