Heb je een vraag?

Scroll hieronder door de veelgestelde vragen!
Die van jou zit er vast tussen.

Zijn er kosten verbonden aan de les?

Het lesprogramma is in de meeste gevallen gratis. Wanneer de les wordt georganiseerd door Transport en Logistiek Nederland dan kost deze niets. 

Moet de leerkracht iets voorbereiden voor aanvang van de les?

Veilig op Weg is een compleet verzorgde les. Van de leerkracht wordt wel verwacht dat hij/zij actief meedoet met de les. Het is fijn voor de lesgever als de leerlingen van tevoren in groepen zijn verdeeld (voor de praktijkles) en ze een naamsticker hebben.

Wie regelt de parkeerplaats voor de vrachtauto?

De parkeerplaats voor de vrachtauto is een verantwoording van de school. De school neemt indien nodig contact op met de gemeente en/of wijkagent. Indien er een ontheffing nodig is, wordt deze door de school geregeld en betaald.

Voor wie is de les bedoeld?

De les is ontwikkeld voor leerlingen van groep 7 en/of groep 8 van de basisschool.

Hoe lang duurt de les?

De les duurt 1 uur en 45 minuten per groep. Wij kunnen lesgeven aan twee groepen in de ochtend en aan één groep in de middag.

Wat doen de leerlingen die achterblijven in de klas tijdens het praktijkgedeelte?

De kinderen die achterblijven in de klas, gaan aan de slag met het Veilig op Weg werkblad. Hierop staan informatieve en uitdagende opdrachten over de dode hoek. Zij hebben ongeveer 25 minuten de tijd om het werkblad in te vullen. Daarna wisselen zij met de groep van buiten.

Zit jouw vraag er niet tussen?
Klik linksonder op de messenger button en stel ons je vraag.